Alkoholizirani vozač (s 2,10 promila) prouzrokovao prometnu nesreću i narušavao javni red i mir

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija2.JPG

Na raskrižju Štampareve i Štrosmajerove ulice, dogodila se prometna nesreća koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač

Dana 1. siječnja, u 5.35 sati, u Slavonskom Brodu, na raskrižju Štampareve i Štrosmajerove ulice, dogodila se prometna nesreća koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač.
Policijski službenici su očevidom utvrdili, da je 34-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, njemačkih nacionalnih i registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine u zanošenju prešao na nogostup i udario u semafor, a potom i drvenu ogradu obližnje pekare, dok su odbačeni dijelovi semafora udarili u obližnji izlog kladionice. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Alkotestom vozača u njegovu organizmu je očitana koncentracija alkohola od 2,10 promila. Prilikom postupanja policijskih službenika, 34-godišnjak je narušavao javni red i mir, te je riječima vrijeđao o omalovažavao policijske službenike. Utvrđeno je također da vozač kod sebe nema vozačku dozvolu.
Policijski službenici su 34-godišnjaka zadržali u policiji na otriježnjenju te protiv istoga podnose prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Foto:ilustracija

Stranica