Aktivnosti prometne policije

Slika PU_BP/MTC mjerenje buke 300P.jpg

Prometna policija je jučer provela dvije akcije usmjerene prema najugroženijim skupinama u prometu na cestama, kojim su obuhvaćeni vozači motocikala, mopeda i bicikla u jednoj akciji, a u drugoj je nadzirano nekorištenje sigurnosnog pojasa u vozilima s posebnim naglaskom na nepravilno korištenje dječje sjedalice odnosno nekorištenja sigurnosnog pojasa za djecu.

Tijekom provođenja akcije „Pojas i dječja sjedalica“ zabilježena su 22 prekršaja.

Tijekom akcije usmjerene na pojačani nadzor vozača motocikla, mopeda i bicikla utvrđeno je ukupno 44 prekršaja od kojih tri prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, tri prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, osam prekršaja ne korištenja reflektirajućeg prsluka te drugi prekršaji.

Pored redovnog nadzora vozila i vozača prometna policija je kontrolirala i mjerila buku kod motocikala i mopeda, koristeći analizator buke. S obzirom da će zbog dolaska lijepog vremena na cestama biti sve više motocikala i mopeda među kojima i neki koji stvaraju veću buku od propisane policija će i ubuduće maksimalno raditi i po tome te će vozila za koja se utvrdi veća buka od dozvoljene voditi na izvanredni tehnički pregled, a takva vozila isključivati iz prometa. 
 



Stranica