Aktivnosti policije u prometu s naglaskom na alkohol

Slika PU_BP/alkotest01 (2).jpg

Tijekom vikenda, u provedenim akcijama u području prometa, utvrđeno je 134 prekršaja, od kojih su najbrojniji prekršaji nepropisne brzine (57), nadalje je utvrđeno 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, šest (6) prekršaja  

Foto: PU brodsko-posavska

Tijekom vikenda, u provedenim akcijama u području prometa, utvrđeno je 134 prekršaja, od kojih su najbrojniji prekršaji nepropisne brzine (57), nadalje je utvrđeno 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, šest (6) prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te 37 ostalih prekršaja u prometu.

Dana 13. rujna, oko 21 sati, policijski službenici Postaje granične policije, prilikom nadzora na graničnom prijelazu Slavonski Brod, utvrdili su da 59-godišnjak upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. Naime, alkotestom je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 3,01 promila. U nedjelju, dana 14. rujna, oko 0,45 sati, policijski službenici Policijske postaje Vrpolje, prilikom nadzora u prometu su zaustavili osobni automobil Opel, kojim je upravljao 22-godišnjak. Alkotestom u vozačevu organizmu, utvrđena je koncentracija alkohola u iznosu od 2,33 promila. Policijski službenici su oba alkoholizirana vozača, isključili iz prometa, zadržali u prostorijama policije do otriježnjenja, te protiv njih podnose odgovarajuće prekršajne prijave Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica