Aktivnosti policije u prometu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/GRBB_1.jpg

Najveća nepropisna brzina od 194 km/h, utvrđena je na autocesti A3, dok je u naselju u Slobodnici utvrđena najveća nepropisna brzina od 115 km/h, te je najveća koncentracija alkohola od 1,85 promila, očitana u organizmu 30-godišnjaka

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 3. do 9. siječnja, dogodilo se 18 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je 5 osoba lakše ozlijeđeno, te 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su u kontinuiranim nadzorima u prometu utvrdili 299 prekršaja, od kojih 123 prekršaja nepropisnih brzina, 27 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja pretjecanja i obilaženja, a utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (nepoštivanje prednosti prolaza, bez položenog ispita, istek važenja prometne dozvole, prekršaji pješaka, obveze vozača prema pješacima i sl.).

Najveća nepropisna brzina od 194 km/h, utvrđena izvan naselja, na autocesti A3, dana 7. siječnja, oko 13 sati, dok je u naselju, u Slobodnici (8. siječnja, u 10.50 sati), utvrđena najveća nepropisna brzina od 115 km/h. Za spomenute prekršaje sankcionirani su 42-godišnji i 22-godišnji vozači.
Najveća koncentracija alkohola od 1,85 promila, očitana je u organizmu 30-godišnjaka iz Slavonskog Broda, protiv kojega je podnesena odgovarajuća prekršajna prijava.

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prošlotjedni kontinuirani nadzori prometa.

Stranica