Aktivnosti policije u području prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Brzina 232.jpg

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima u prometu s posebnim naglaskom na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te će također pojačano postupati prema ponavljačima prometnih prekršaja 

Foto: ilustracija

Prošli tjedan (od 12. do 18. veljače) na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 698 vozila.

Pritom su utvrdili 299 prometnih prekršaja, od kojih je 100 prekršaja nepropisnih brzina, 25 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, te 8 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje.
Osim prekršaja „4 glavne ubojice u prometu“, utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (5 bez položenog ispita, 5 nepoštivanje prednosti prolaza, 2 pretjecanje i obilaženje i dr.).

Najveća koncentracija alkohola od 2,61 promila, očitana je u organizmu motocikliste (r. 1986. g), na novogradiškom području, dana 17. veljače, u 17.05 sati, dok je najveća nepropisna brzina od 217 km/h utvrđena na autocesti A3, dana 14. veljače, u 15.50 sati, za koji prekršaj je sankcioniran vozač (r. 1988. g.) osobnog automobila slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka. Za prekršaj nepropisne brzine od 101 km/h kroz naselje (Slavonski Brod, Ul. Stanka Vraza), dana 16. veljače, u 22.35 sati, sankcioniran je vozač (r. 2005. g.) osobnog automobila.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima u prometu s posebnim naglaskom na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te će također pojačano postupati prema ponavljačima teških prometnih prekršaja - recidivistima.

Apeliramo na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa.

Stranica