Aktivnosti policije na suzbijanju zlouporabe droga

Policajci uspješno suzbijaju zlouporabu opojnih droga

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske u nastavku aktivnosti suzbijanja zlouporabe droga, te tzv. „ulične redukcije“, tijekom vikenda su kod više osoba pronašli i oduzeli u nekoliko slučajeva manje količine opojne droge.

Dana 8. veljače, u noćnim satima, policijski službenici Policijske postaje Nove Gradiške, kontrolirali su više osoba u ugostiteljskim objektima, kojom prilikom su od tri muške osobe u dobi od 23, 24 i  30 godina, oduzeli 8.3 grama droge marihuana, a od 22-godišnjaka, 12 grama marihuane, te 2.2 grama tvari u prahu, koja će biti poslana na vještačenje.

Protiv tri muške osobe (u dobi od 23., 24, i 30 godina), policija podnosi prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a protiv 22-godišnjaka kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Također je u suradnji sa službenicima carine utvrđen prekršaj iz Općeg poreznog zakona.

U Slavonskom Brodu, dana 9. veljače, oko 21.15 sati, policijski službenici Službe kriminalističke policije u Slavonskom Brodu, u Borovskoj ulici, od 22-godišnjaka su oduzeli tzv. „joint“ (0,7 grama) i 1.7 grama marihuane. Također su utvrdili da je 22-godišnjak, kupio 2 grama marihuane od 26-godišnjaka. Sutradan (10.veljače) je policija temeljem sudskog naloga pretražila dom i prostorije koje koristi 26-godišnjak, kojom prilikom je pronađeno 42.7 grama opojne droge marihuana i „joint“ od 1.3 grama.

Nadalje policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dana 9. veljače, oko 21.10 sati, u Ulici Ivana Cankara (Sl. Brod), u školskom dvorištu, od 18-godišnjaka oduzeli su „joint“ (0.9 grama).

Dana 10. veljače, oko 16.45 sati, u Kumičićevoj ulici (Sl.Brod) oduzeli su od 18-godišnjaka, 1.3 grama opojne droge marihuana.

Protiv trojice mladića (22-godišnjaka i dvojice 18-godišnjaka), policija podnosi prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok protiv 26-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

 

Stranica