Aktivnosti prometne policije

Slika PU_BP/prometni policajac.jpg

Policijski službencii Postaje prometne policije Slavonski Brod, jučer su u vremenu od 12 do 15 sati, između ostalih aktivnosti proveli i preventivno represivnu akciju „Pješaci“, no osim pješaka pojačano su postupali i prema težim

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer su policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod u vremenu od 12 do 15 sati, između ostalih aktivnosti proveli i preventivno represivnu akciju „Pješaci“ na svom postajnom području. U okviru akcije poduzeli su ukupno 12 mjera i radnji od kojih se pet odnosi na prekršaje pješaka i to dva na autocesti A-3 i sedam prekršaja vozača koji nisu ustupili prednost pješacima. Izdano je sedam obaveznih prekršajnih naloga i pet pisanih upozorenja.

Za vrijeme akcije prometni policajci su postupali i po drugim prekršajima, poglavito onim težim, koji su direktni uzročnici prometnih nesreća. Tom prilikom je evidentirano ukupno 11 prekoračenja brzine kretanja vozila. Pojačano se postupalo i prema nepropisno parkiranim vozilima na području Grada Slavonskog Broda, jer tako nepropisno parkirana vozila u zonama raskrižja zaklanjanju preglednost, te samim tim ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa, obzirom da postoji veća vjerojatnost od prometnih nesreća i naleta na pješake.



Stranica