Stanje sigurnosti tijekom vikenda

Prošli je vikend na području policijske uprave evidentirano ukupno 22 kaznena djela od kojih je najviše (14 kaznenih djela) protiv imovine, po dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnja), iz kriminalitete  

Prošli je vikend na području policijske uprave evidentirano ukupno 22 kaznena djela od kojih je najviše (14 kaznenih djela) protiv imovine, po dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnja), iz kriminalitete droga (zlouporaba opojnih droga) i protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude), te po jedno kazneno djelo protiv života i tijela (tjelesna ozljeda) i protiv okoliša (nezakoniti lov).

Na prometnicama policijske uprave unazad tri dana dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća od kojih osam s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 12 osoba je lakše ozlijeđeno, dok su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

Policijski službenici su tijekom vikenda intervenirali u ukupno osam slučajeva, od čega dva put zbog povrede odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i šest put zbog nasilja u obitelji, odnosno povrede odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Od ostalih događaja tijekom prošlog vikenda bilježi se jedan požar na građevini u kojemu osim materijalne štete nije bilo ozlijeđenih osoba, te jedan slučaj pronalaska ubojitih sredstava, koje su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.



Stranica