Kaznena prijava za ilegalno posjedovanje oružja

Slika PU_BP/Defender.jpg

Jučer su policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, temeljem sudskog naloga izvršili pretragu obiteljske kuće u Slavonskom Brodu kojom prilikom su pronašli i od 22-godišnjaka izuzeli oružje. Radi se o dvije ručne bombe M-75  

Foto: Ilustracija

Jučer su policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, temeljem sudskog naloga izvršili pretragu obiteljske kuće u Slavonskom Brodu kojom prilikom su pronašli i od 22-godišnjaka izuzeli oružje. Radi se o dvije ručne bombe M-75 i 200 komada streljiva (7,62 mm). U suradnji sa državnim odvjetništvom policija protiv 22-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu obzirom da je  utvrđena osnovana sumnja u kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

NAPOMENA: Policija apelira na građane da oružje koje ilegalno posjeduju dragovoljno predaju policiji. Dovoljan je poziv na broj 192 i policija dolazi na dogovorenu lokaciju radi preuzimanja oružja. Protiv osoba koje se odluče na dragovoljnu predaju oružja, policija neće pokretati prekršajne niti kaznene postupke, što jamče odredbe Zakona o oružju.



Stranica