Događaji u prošlom tjednu - PP N.G.

 Na području Policijske postaje Nova Gradiška u razdoblju od 4. do 11. travnja, zabilježeno je ukupno šest kaznenih djela od kojih je pet protiv imovine (dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari, po jedna krađa, teška krađa

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u razdoblju od 4. do 11.  travnja,  zabilježeno je ukupno šest kaznenih djela od kojih je pet protiv imovine (dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari, po jedna krađa, teška krađa i prijevara), te jedno kazneno djelo protiv braka, obitelji i mladeži (povreda dužnosti uzdržavanja). Policija je oštećene osobe upoznala sa pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon za ona kaznena djela za koje to propisuju odredbe Kaznenog zakona. Protiv osumnjičenika kaznenih djela podnesene su odgovarajuće kaznene prijave, te policija nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska nepoznatih počinitelja kaznenih djela.  

U oblasti cestovnog prometa u prošlom tjednu, na području Policijske postaje Nova Gradiška, dogodilo se ukupno tri prometne nesreće i to sve tri s materijalnom štetom. Nije bilo ozlijeđenih osoba.

Policijski službenici su unazad tjedan dana intervenirali u pet slučajeva i to dva puta zbog povrede odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i tri puta zbog kršenja odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Protiv svih prekršitelja su podnijeli odgovarajuće optužne prijedloge.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 96 967 putnika i 33 710 vozila.            



Stranica