Sažetak događaja u prošlom tjednu - PU

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 4. do 11. travnja, evidentirano je ukupno 86 kaznenih djela od kojih je najviše kaznenih djela (63) protiv imovine (krađe-26, teške krađe-13, oštećenja tuđe  

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  4. do 11. travnja,  evidentirano je ukupno 86 kaznenih djela od kojih je najviše kaznenih djela (63) protiv imovine (krađe-26, teške krađe-13, oštećenja tuđe stvari-10 i jedna prijevara), osam kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnje), sedam kaznenih djela protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude), tri kaznena djela protiv vjerodostojnosti isprava (krivotvorenje isprava), dva kaznena djela protiv braka, obitelji i mladeži (povreda dužnosti uzdržavanja), te po jedno kazneno djelo iz zlouporabe opojnih droga, protiv života i tijela (tto), te protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja (izbjegavanje carinskog nadzora). Policija je oštećene osobe upoznala sa pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon za ona kaznena djela za koje to propisuju odredbe Kaznenog zakona. Protiv osumnjičenika kaznenih djela podnesene su odgovarajuće kaznene prijave, te policija nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska nepoznatih počinitelja kaznenih djela.   

U oblasti prometa, na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave u prošlom tjednu, dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama  jedna osoba je teško ozlijeđena, a jedna lakše. 

U prošlom tjednu zabilježeno je ukupno 22 intervencije policijskih službenika, od čega 16 zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te šest zbog povreda odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Protiv svih prekršitelja podneseni su odgovarajući optužni prijedlozi.  

Od ostalih događaja, unazad tjedan dana evidentirano je četiri požara i jedna eksplozija smjese plina u zraku u kojima osim materijalne štete nije bilo ozlijeđenih osoba. Također su u tri slučaja pronađena neeksplodirana ubojita sredstva, koja su policijski službenici protueksplozijske zaštite preuzeli na siguran način.

Na graničnim prijelazima na području policijske uprave, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 241 912 putnika i 75 718 vozila.   



Stranica