Informacija o stanju sigurnosti prošli tjedan - PU

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 21. do 28. veljače, evidentirano je ukupno 63 kaznena djela od kojih je najviše kaznenih djela (41) protiv imovine (krađe i oštećenja tuđe stvari (27) s malom štetom, teške krađe (12 

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  21. do 28. veljače,  evidentirano je ukupno 63 kaznena djela od kojih je najviše kaznenih djela (41) protiv imovine (krađe i oštećenja tuđe stvari (27) s malom štetom, teške krađe (12), po jedno kazneno djelo utaje i prijevare),  šest kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnje), četiri kaznena djela iz kriminaliteta zlouporabe opojnih droga, tri kaznena djela protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude), po dva kaznena djela protiv vjerodostojnosti isprava (krivotvorenje isprava), protiv života i tijela (tjelesna ozljeda), protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja (zlouporaba položaja ili ovlasti, prijevara u gospodarstvu), te po jedno kazneno djelo protiv javnog reda (nasilničko ponašanje), protiv službene dužnosti (pronevjera) i protiv okoliša (protuzakoniti lov). Policija je oštećene osobe upoznala sa pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon za ona djela za koje to propisuju odredbe Kaznenog zakona. Protiv osumnjičenika kaznenih djela podnesene su odgovarajuće kaznene prijave, te policija nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska nepoznatih počinitelja kaznenih djela.   

U oblasti prometa, na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave u prošlom tjednu, dogodilo se ukupno 23 prometne nesreće, od kojih šest s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama  11 osoba  je lakše ozlijeđeno, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. 

U prošlom tjednu zabilježeno je 20 intervencija policijskih službenika, od čega 11 puta zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, osam puta zbog povreda odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te jedan put zbog povrede odredbi Zakona o oružju.

Od ostalih događaja, unazad tjedan dana evidentirana su tri požara s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada policijske uprave, državnu granicu je 21. do 27. veljače prešlo ukupno  188 583 putnika i 68 576 vozila.                                                         

                         



Stranica