Sažetak događaja - PP Nova Gradiška

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u razdoblju od 7. do 14. veljače, zabilježeno je ukupno 12 kaznenih djela od kojih je najviše (osam) kaznenih djela protiv imovine (krađa (5), oštećenje tuđe stvari (2), prijevara (1)), te po  

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u razdoblju od 7. do 14.  veljače,  zabilježeno je ukupno 12 kaznenih djela od kojih je najviše (osam) kaznenih djela protiv imovine (krađa (5), oštećenje tuđe stvari (2), prijevara (1)), te po jedno kazneno djelo nasilničkog ponašanja u obitelji, tjelesna ozljeda, krivotvorenje isprava, pronevjera i izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

U oblasti cestovnog prometa u prošlom tjednu, na području Policijske postaje Nova Gradiška, dogodilo se ukupno tri prometne nesreće i to sve tri s materijalnom štetom. Nije bilo ozlijeđenih osoba.  

Policijski službenici su unazad tjedan dana intervenirali u četiri slučaja, od čega u dva slučaja zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te u dva slučaja zbog povreda odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. U jednom slučaju su u Novoj Gradiški zatekli maloljetnika bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Roditelji su pozvani, došli su po svoje dijete i upozoreni na kršenje odredbi čl. 95 Obiteljskog zakona.

Od ostalih događaja prošli tjedan bilježe se dva požara od kojih jedan bez  štete i jedan na objektu s materijalnom štetom. U ovim požarima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je prošli tjedan prešlo ukupno 94 075 putnika i 31 283 vozila. 



Stranica