Sažetak događaja u prošlom tjednu - PU

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 7. do 14. veljače, evidentirano je ukupno 59 kaznenih djela od kojih je najviše kaznenih djela (42) protiv imovine (krađe, teške krađe, oštećenja tuđe stvari ), dok se ostala

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  7. do 14. veljače,  evidentirano je ukupno 59 kaznenih djela od kojih je najviše kaznenih djela (42) protiv imovine (krađe, teške krađe, oštećenja tuđe stvari ), dok se ostala kaznena djela kao što su: krivotvorenje isprava, prijetnja, zlouporaba opojnih droga, pronevjera, utaja poreza i drugih davanja, izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude i druga kaznena djela, pojavljuju u manjem broju slučajeva (po dva ili tri slučaja). U osam slučajeva podnesena su izvješća Općinskom državnom odvjetništvu, te su oštećene osobe upoznate sa pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon za ona djela za koje to propisuju odredbe Kaznenog zakona. Policija je protiv osumnjičenika podnijela odgovarajuće kaznene prijave, te nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska nepoznatih počinitelja kaznenih djela.   

U oblasti prometa, na prometnicama sa područja policijske uprave u prošlom tjednu, dogodilo se ukupno 20 prometnih nesreća, od kojih 10 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama sedam osoba je lakše ozlijeđeno, dok je šest osoba zadobilo teške tjelesne ozljede. 

U prošlom tjednu policijski službenici su intervenirali 27 puta, od čega 17 puta zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te 10 puta zbog povreda odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. U jednom slučaju su u Novoj Gradiški zatekli maloljetnika bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Roditelji su pozvani, došli su po svoje dijete i upozoreni su na kršenje odredbi čl. 95 Obiteljskog zakona.

Od ostalih događaja, unazad tjedan dana evidentirano je osam požara s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Također su građani u tri slučaja pronašli neeksplodirana ubojita sredstva koje su policijski službenici protueksplozijske zaštite izuzeli na siguran način.

Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada policijske uprave, državnu granicu je prošli tjedan prešlo ukupno 201 513 putnika i 77 342 vozila.              



Stranica