Informacija o događajima tijekom vikenda

Unazad tri dana na području iz nadležnosti rada policijske uprave evidentirano je ukupno 21 kazneno djelo, od toga je najviše (11) protiv imovine (krađe (5), teške krađe (4) i oštećenja tuđe stvari (2)), tri kaznena djela protiv pravosuđa (izigravanje

Unazad tri dana na području iz nadležnosti rada policijske uprave evidentirano je ukupno 21 kazneno djelo, od toga je najviše (11) protiv imovine (krađe (5), teške krađe (4) i oštećenja tuđe stvari (2)), tri kaznena djela protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude), dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnje), te po jedno kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava (krivotvorenje isprava), protiv života i tijela (pokušaj ubojstva), protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa (bludne radnje), protiv javnog reda (sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti) i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta zlouporabe opojnih droga.

U oblasti prometa tijekom vikenda, dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama pet osoba je lakše ozlijeđeno.

Tijekom vikenda evidentirano je devet prekršaja i to četiri zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i pet prekršaja iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Policijski službenici su u jednom slučaju zatekli vani, iza 23 sata maloljetnu osobu bez pratnje roditelja ili osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Roditelji su upozoreni na kršenje odredbi čl. 95 Obiteljskog zakona.



Stranica