Tjedno izvješće o događajima na području policijske uprave

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 17. do 24. siječnja, evidentirano je ukupno 50 kaznenih djela, od kojih je najviše (34) protiv imovine (krađe (16), teške krađe (10), oštećenja tuđe stvari (6), razbojništvo (1) i prijevara  

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  17. do 24. siječnja,  evidentirano je ukupno 50 kaznenih djela, od kojih je najviše (34) protiv imovine (krađe (16), teške krađe (10), oštećenja tuđe stvari (6), razbojništvo (1) i prijevara (1)),  tri kaznena djela protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude), tri kaznena djela protiv javnog reda (nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari (2) i sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti (1)), tri kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnje), po jedno kazneno krivotvorenje isprava, bludne radnje, pokušaj ubojstva, nedozvoljene trgovine, dva kaznena djela zlouporabe opojnih droga i jedno kazneno djelo nasilničkog ponašanja u obitelji.

U oblasti prometa, na prometnicama sa područja policijske uprave, dogodilo se ukupno 27 prometnih nesreća, od kojih 7 s ozlijeđenim osobama i 20 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama 10 osoba je lakše ozlijeđeno, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. 

Evidentirano je ukupno 19 prekršaja od kojih je 10 u oblasti Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira i devet prekršaja u oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. U jednom slučaju policija je zatekla maloljetnu osobu iza 23 sata vani bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Roditelji su upozoreni na kršenje odredbi čl. 95. Obiteljskog zakona.

Od ostalih događaja, evidentirana su dva požara i to na objektu i prijevoznom sredstvu s materijalnom štetom. Nije bilo ozlijeđenih osoba.

Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada policijske uprave, državnu granicu je prošli tjedan prešlo ukupno 193 386 putnika i 70 611 vozila.              



Stranica