Informacija o stanju u zadnja tri dana

Slika PU_BP/IMG_1262-policija.jpg

Na području iz nadležnosti rada policijske uprave u zadnja tri dana evidentirano je ukupno 22 kaznena djela. Od toga je najviše imovinskih kaznenih djela (sedam kaznenih djela krađe, sedam kaznenih djela oštećenja tuđe stvari, četiri kaznena djela teške

Foto: Ilustracija

Na području iz nadležnosti rada policijske uprave u zadnja tri dana evidentirano je ukupno 22 kaznena djela. Od toga je najviše imovinskih kaznenih djela (sedam kaznenih djela krađe, sedam kaznenih djela oštećenja tuđe stvari, četiri kaznena djela teške krađe, te dva kaznena djela prijetnje i po jedno kazneno djelo utaje i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Na prometnicama ove policijske uprave za vikend se dogodilo ukupno 13 prometnih nesreća, od čega šest s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama sedam osoba je lakše ozlijeđeno, dok su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede. U sedam slučajeva vozači su bili pod utjecajem alkohola, a izmjerene koncentracije alkohola u njihovu organizmu iznosile su od 0,41 do 1,96 promila.

U zadnja tri dana zabilježeno je ukupno 19 prekršaja, od čega je 11 iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i osam prekršaja iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Najčešće se radilo o narušavanju javnog reda i mira vikom, galamom ili tučnjavom, odnosno nasilničkom ponašanju u obitelji. Sudionici su uglavnom bili pod utjecajem alkohola, a izmjerene koncentracije alkohola iznosile su u rasponu od 0,84 do 1,99 promila. Nije bilo težih ozljeđivanja osoba. Protiv svih prekršitelja podneseni su odgovarajući optužni prijedlozi, odnosno obavezni prekršajni nalozi.

Od ostalih događaja bilježi se jedan požar s materijalnom štetom u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba.



Stranica