Vozio pijan u suprotnom smjeru i prouzrokovao prometnu nesreću

Slika PU_BP/IMG_2618-prom.pol.jpg

U subotu oko 20.10 sati na autocesti A3 kod Gornjih Bogićevaca, 38-godišnjak je upravljao vozilom u suprotnom smjeru, pod utjecajem alkohola i pod zabranom, te prouzrokovao prometnu nesreću u kojoj je oštećeno nekoliko vozila, a on je lakše ozlijeđen.

Foto: PU brodsko-posavska

U subotu oko 20.10 sati na autocesti A3 kod Gornjih Bogićevaca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, a nekoliko vozila je oštećeno. Prometna nesreća se dogodila jer je 38-godišnjak, upravljao osobnim automobilom Ford Fiesta, suprotnim, odnosno zabranjenim smjerom, iako mu je prethodno izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole. Tom prilikom je prednjim bočnim dijelom vozila udario u prednji bočni dio osobnog automobila Audi (zagrebačkih registracijskih oznaka), koji je odbačen i potom udario u osobni automobil Vectra (njemačkih nacionalnih oznaka i broja), a nakon toga je na otpale dijelove vozila prednjim dijelom naletio osobni automobil BMW (austrijskih nacionalnih oznaka i broja). Vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka je nakon udara u slijetanju na travnatu površinu udarilo u smjerokazni stupić.

U ovoj prometnoj nesreće lakše je ozlijeđen 38-godišnji vozač Ford Fieste, koji je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Alko-testom je utvrđena koncentracija alkohola u njegovu organizmu u iznosu od 1,96 promila. Policija protiv 38-godišnjaka podnosi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica