Nagrada "Ponos Hrvatske" za policajca velikoga srca

Slika PU_BP/Picture 021-Mih-novinari.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Na inicijativu kontakt policajca Policijske postaje Vrpolje Ante Grgića, u srpnju je provedena humanitarna akcija pod nazivom „Nabaci peticu Mihaelu“. Ovu akciju Ante je organizirao samoinicijativno, obzirom da je iz kontakata na svom ophodnom području saznao da je 4-godišnji Mihael Šunić teško bolestan, a roditelji nemaju dostatnih sredstava za njegovo liječenje.

Uz ovog policajca velikoga srca, stali su brojni pojedinci, građani, udruge, mediji i lokalna zajednica. U subotu, 24. srpnja u prijepodnevnim satima organizirano je branje ambrozije, koja se otkupljivala po pet kuna i potom uništavana. Svoj doprinos ovoj akciji dali su i brojni sudionici sportskog natjecanja (održan malonogometni turnir), a u prigodnom programu su nastupali brojna kulturno umjetnička društva. Sav prihod iz humanitarne akcije uručen je obitelji Šunić. Prikupljeno je nekoliko desetaka tisuća kuna, što je bar malo pomoglo u liječenju malenog Mihaela.

U Zagrebu u Hrvatskom narodnom kazalištu, 19. prosinca, Anti Grgiću je svečano dodijeljena nagrada „Ponos Hrvatske“ za humanost, hrabrost i poštenje u 2010. godini, te mu je na prigodnoj svečanosti glumica Slavica Knežević uručila statuetu „Srce na dlanu“.

Od ukupno 70 zanimljivih priča sa područja lijepe naše, Anto je ušao u uži krug i izabran među 24 heroja za 2010. godinu, ljude velikog srca, junake modernog doba. Više o dodjeli nagrade, može se pročitati na web stranicama MUP-a www.mup.gov.hr, pod naslovom: Oni su naš „Ponos Hrvatske“.



Stranica