Kontakt policajci educiraju učenike i građane

Slika PU_BP/OŠ N.Kapela.jpg

NOVA GRADIŠKA: U okviru provođenja operativne akcije „Mir i dobro“ u vremenu od 13. prosinca do 08. siječnja, kontakt policajci Policijske postaje Nova Gradiška na svom teritorijalnom području provode akciju dodatnog upoznavanja i educiranja najmlađih naraštaja o pirotehničkim sredstvima. Svrha  

Foto: PP Nova Gradiška

U okviru provođenja operativne akcije „Mir i dobro“ u vremenu od 13. prosinca do 8. siječnja, kontakt policajci Policijske postaje Nova Gradiška na svom teritorijalnom području provode akciju dodatnog upoznavanja i educiranja najmlađih naraštaja o pirotehničkim sredstvima.   Svrha akcije je upoznati djecu i mlade, kada se, na koji način i pod kojim uvjetima pirotehnika može koristiti, a sve kako bi se podigla razina njihove sigurnosti i na taj način izbjegle neželjene posljedice ili stradavanja.

Akcija je započela prije nekoliko dana kad su kontakt policajci posjetili učenike Osnovnih škola u Novoj Gradiški, Rešetarima, Adžamovcima, Starom Petrovom Selu, Vrbovi, Novoj Kapeli, Davoru i Cerniku, te tri Srednje škole u Novoj Gradiški (Industrijsko-obrtnička, Elektrotehnička i Gimnazija), te prezentirali izrađene preventivne materijale i svojim izlaganjima izazvali veliko zanimanje djece i nastavnika škola.

Kontakt policajci su ustupili materijale školama, koje su izradile izložbene panoe u predvorjima škola, a koji će iz preventivnih razloga biti izloženi do kraja blagdanskog razdoblja.

Kako bi se ova tradicija nastavila i održala, kontakt policajci će održati slične prezentacije i građanima svih uzrasta, jer je činjenica da od pirotehnike ne stradavaju samo naši najmlađi.



Stranica