Riješene teške krađe od ranije

Slika PU_BP/IMG_1864-uhićen2.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom mladića. Tom prilikom povrdili su svoje sumnje u kaznena djela teške krađe u osnovnu školu i dvije obiteljske kuće u Vranovcima. Utvrdili su da  

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom mladića potvrđene su sumnje u kaznena djela teške krađe u osnovnu školu i dvije obiteljske kuće u Vranovcima.

- Utvrđeno je da su 19-godišnjak i 21-godišnjak sredinom veljače (14. do 19.), provalili u obiteljsku kuću (vlasništvo 52-godišnjaka, koji se nalazio na radu u inozemstvu) i otuđili TV prijemnik plazmu i dva zvučnika od glazbene linije.

- Nadalje je utvrđeno je da su 17-godišnjak, 19-godišnjak i 21-godišnjak u noćnim satima 2./3. rujna, provalili u prostorije osnovne škole i iz kancelarija i učionica otuđili razne predmete (računala, video-projektor, pojačalo školskog razglasa, ADSL modem).

- U trećem slučaju su prethodna trojica (a u ovom slučaju im se pridružio i 22-godišnjak) 9./10. rujna provalili u dvorišnu zgradu obiteljske kuće (vlasništvo 50-godišnjaka, koji se u tom trenutku nalazio u inozemstvu) i otuđili dva LCD televizora.

Policija je dio otuđenih predmeta pronašla i vratila vlasnicima, dok se za preostalim predmetima traga. Materijalna šteta bez stručne procjene iznosi oko 15 tisuća kuna. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv svih osumnjičenika slijede kaznene prijave zbog osnovane sumnje u kaznena djela teške krađe.



Stranica