Tjedno izvješće

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 15. do 22. studenoga, evidentirano je ukupno 52 kaznena djela, od kojih je 50 u strukturi općeg kriminaliteta i dva kaznena djela

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu   od  15. do 22. studenoga,  evidentirano je ukupno 52 kaznena djela, od kojih je 50 u strukturi općeg kriminaliteta i dva kaznena djela u strukturi gospodarskog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela i to kaznena djela krađe (16), teške krađe (3), oštećenje tuđe stvari (5), a protiv života i tijela prijetnje (7).

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama PU brodsko-posavske  dogodilo se ukupno 25 prometnih nesreća (od kojih jedna s poginulim osobama, 9 s ozlijeđenim osobama i 15 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je poginula, dok je 13 osoba  lakše ozlijeđeno.

Tijekom prošlog tjedna evidentirano je ukupno 36 prekršaja, od kojih je 14 iz Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira, 21 iz Obiteljskog zakona i jedan prekršaj iz Zakona o strancima.

Od ostalih događaja bilježi se jedan slučaj intervencije pol. službenika protueksplozijske zaštite radi pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. Dogodila su se tri požara s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba  (jedan na objektu i dva na prometnim sredstvima).

Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada PU, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 238 225 putnika i 81 897 vozila. 



Stranica