Četvorica uhićena i procesuirana zbog krađe bakrenih užadi

Slika PU_BP/Picture 116-želj.pruga.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su danas dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad četvoricom muškaraca potvrdili sumnju u kaznena djela krađe bakrenih užadi koja služe kao uzemljenje na željez

Foto: PU brodsko-posavska 

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad četvoricom muškaraca potvrdili sumnju u kaznena djela krađe. Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila, da su 26-godišnjak, 19-godišnjak, 20-godišnjak i 22-godišnjak krajem rujna i početkom listopada sa željezničke pruge u Zapolju i Vrbovi, odrezali ukupno 42 komada bakrenih užadi (uzemljenja), ukupne dužine 146,5 metara (promjera 50 mm), koja spajaju stupove-nosače električnih vodiča i tračnice. Nakon toga su na mjestu događaja otuđenu bakrenu užad zapalili, radi skidanja izolacije i prodali kao sekundarnu sirovinu u stanicama za otkup sekundarnih sirovina na novogradiškom području. Materijalna šteta cijeni se na iznos ispod 20 tisuća kuna.

Policija protiv 22-godišnjaka i 26-godišnjaka podnosi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo krađe, a protiv 19-godišnjaka i 20-godišnjaka Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.



Stranica