Zlouporaba opojnih droga

Slika PU_BP/Img_0097-droga-marih..jpg

Policija je u petak i subotu navečer kod tri mlađe osobe pronašla ukupno oko 6 grama marihuane i 7 kom sjemenki indijske konoplje, a potom ih uhitila zbog osnove sumnje da su počinili kaznena djela Zlouporabe opojnih droga.

Foto: Ilustracija

Policija je u petak i subotu navečer kod tri mlađe osobe pronašla ukupno oko 6 grama marihuane i 7 kom sjemenki indijske konoplje, a potom ih uhitila zbog osnove sumnje da su počinili kaznena djela Zlouporabe opojnih droga.

U petak oko 23 sata u Slavonskom Brodu u ulici Slavka Pokaza, prilikom nadzora prometa policija je zaustavila osobni automobil marke „VW Jetta“ slavonsko-brodskih registarskih oznaka u kojem se kao suvozač u vozilu, pored još tri mlađe osobe nalazio i 23- godišnjak s područja općine Bukovlje. Kod njega policija je pronašla 2,5 grama zelene biljne tvari za koju je preliminarnim vještačenjem dobivena reakcija karakteristična za opojnu drogu marihuana. Mladić je uhićen radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja, a od njega je uz potvrdu oduzeta biljna materija. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je on počinio kazneno djelo Zlouporaba opojnih droga i protiv njega slijedi kaznena prijava.

U subotu oko 22,30 sati u mjestu Laze, općina Staro Petrovo Selo policija je prilikom kontrole osobnog automobila marke „Fiat“, novo-gradiških registarskih oznaka (u kojem su se nalazili 22-godišnjak kao vozač i 20-godišnjak kao suvozač) u prostoru kod mjenjača, pregledom pronašla 7 komada sjemenki nalik na sjemenke indijske konoplje i 0,3 grama zelene biljne tvari nalik na opojnu drogu marihuana. Još 3 grama zelene biljne tvari policija je pronašla u plastičnoj foliji, koju je 20-godišnjak izbacio iz vozia, prilikom kontrole policijskih službenika. Preliminarnim vještačenjem pronađenih materija dobivena je reakcija karakteristična za opojnu drogu. Mladići su uhićeni radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja, a pronađene materije su oduzete uz potvrdu. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su oni počinili kazneno djelo Zlouporaba opojnih droga i protiv njih slijedi kaznena prijava.
 



Stranica