Tjedno izvješće

Slika PU_BP/IMG_0736-policija.jpg

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 11. do 18. listopada 2010. godine, evidentirano je ukupno 65 kaznenih djela, od kojih je 60 u strukturi općeg kriminaliteta

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 11. do 18. listopada 2010. godine, evidentirano je ukupno 65 kaznenih djela, od kojih je 60 u strukturi općeg kriminaliteta, 1 u strukturi organiziranog i 4 kaznena djela u strukturi kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela i to kaznena djela krađe (22), teške krađe (6), prijetnja (12) i ošt.tuđe stvari (8).
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama PU brodsko-posavske dogodilo se ukupno 30 prometnih nesreća (od kojih 1 s poginulim osobama, 5 s ozlijeđenim osobama i 24 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama 2 osobe su smrtno stradale, 2 osobe su teško tjelesno ozlijeđene, dok je 6 osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je 24 prekršaja, od toga iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira 9 prekršaja, 13 prekršaja iz oblasti Obiteljskog zakona i 2 prekršaja iz ostalih zakona.
Evidentirana su i tri požara i 1 pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava, koja su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada PU, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 214 763 putnika i 71 527 vozila.
 



Stranica