Stanje u prometu i akcija "Brzina"

Slika PU_BP/IMG_1200-stop-palica.jpg

U oblasti cestovnog prometa, tijekom vikenda na području policijske uprave, dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba lakše

Foto: Ilustracija

U oblasti cestovnog prometa, tijekom vikenda na području policijske uprave, dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.
Tijekom vikenda u sklopu preventivno represivne akcije „Brzina“ prometni policajci su poduzeli ukupno 68 mjera, od čega se 51 odnosila na brzine. Vozači su najviše prekoračili brzinu (36 slučajeva) za 10 do 20 kilometara iznad dopuštenog na sat u naselju, dok je 11 vozača vozilo više od 10 kilometara iznad dopuštene brzine u naselju, a tri vozača je prekoračilo brzinu iznad dopuštenog za 20 do 30 kilometara u naselju. Također se izvan naselja bilježi jedno prekoračenje brzine iznad dopuštenog za 10 do 30 kilometara. Najveća izmjerena brzina bila je 97 kilometara na sat. Osim brzine utvrđeni su i ostali prekršaji kao što su ne ustupanje prednosti prolaska pješaku, nepropisno zaustavljanje i parkiranje, neregistrirano vozilo, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, nekorištenje sigurnosnog pojasa i dr.
 



Stranica