Aktivnosti policije u dane vikenda

Slika PU_BP/IMG_1201-pol.kapa i stop-palica.jpg

U prošla tri dana, evidentirano je 12 prekršaja u oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, od toga sedam na području Slavonskog Broda, dva u Novoj Gradiški, jedan u Oprisavcima, jedan u Vrpolju i jedan

Foto: Ilustracija

U prošla tri dana, evidentirano je 12 prekršaja u oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, od toga sedam na području Slavonskog Broda, dva u Novoj Gradiški, jedan u Oprisavcima, jedan u Vrpolju i jedan prekršaj u Čovcu. Uglavnom se radi o prekršajima kao što je svađa, vika, galama, remećenje javnog reda i mira glasnom glazbom, nekoliko tučnjava, omalovažavanja i vrijeđanja osoba. Posljedica ovih događaja je jedno tjelesno ozljeđivanje (lake tjelesne ozljede), dok su osobe u tri slučaja upućene na ukazivanje liječničke pomoći zbog ozljeda u vidu crvenila i sl. Protiv svih prekršitelja su podneseni odgovarajući optužni prijedlozi.
U većini slučajeva sudionici prekršaja su bili pod utjecajem alkohola u rasponu od 0,22 do 1,70 promila, dok je nekoliko osoba odbilo ponuđeno alkotestiranje. 
Pojačanim noćnim nadzorom, koji su proveli policijski službenici u jednom ugostiteljskom objektu u središtu Slavonskog Broda u subotu, obuhvaćeno je 100-tinjak osoba. Podneseno je 24 optužnih prijedloga i obaveznih prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osobnom iskaznici (21), Zakona o sigurnosti cestovnog prometa (2) i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (1), te je 5 osoba upozoreno na poštivanje odredbi Zakona o osobnoj iskaznici.
U sklopu izvršenog nadzora nad ugostiteljskim objektima, policija je u dva slučaja nadležnom Državnom inspektoratu proslijedila obavijesti o počinjenom prekršaju iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, vezano uz prekoračenje radnog vremena.
 



Stranica