Tjedno izvješće

Slika PU_BP/IMG_0755-polic.vozilo.jpg

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 04. do 11. listopada 2010. godine, evidentirano je ukupno 70 kaznenih djela, od kojih je 56 u strukturi općeg kriminaliteta, 3 u strukturi

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 04. do 11. listopada 2010. godine, evidentirano je ukupno 70 kaznenih djela, od kojih je 56 u strukturi općeg kriminaliteta, 3 u strukturi gospodarskog, 11 u strukturi organiziranog i 1 kazneno djelo u strukturi maloljetničkog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela i to kaznena djela krađe (34), teške krađe (7), ošt.tuđe stvari (5). 
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama PU brodsko-posavske dogodilo se ukupno 16 prometnih nesreća (od kojih 6 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama 5 osoba je lakše ozlijeđeno, dok je 1 osoba zadobila teške tjelesne ozljede.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je 19 prekršaja iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 9 prekršaja i 1 kazneno djelo iz oblasti Obiteljskog zakona.
Evidentirana su i tri slučaja požara uz manju materijalnu štetu i 2 slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava, koja su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada PU, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 280 722 putnika i 94 024 vozila. 
 



Stranica