Zapljena heroina

Slika PU_BP/Uhićen-1.jpg

U zajedničkoj akciji i koordinaciji policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko srijemske zaplijenjeno je ukupno 136,3 grama heroina, oružje, mobiteli i novac


Foto: Ilustracija
 
Zajedničkim radom u koordinaciji policijskih službenika PU brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske uhićeno je nekoliko osoba koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem. Kod šest osoba potvrđena je osnovana sumnja u kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. Danas je pet osoba uz kaznene prijave privedeno istražnom sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu, dok se za jednom osobom traga.
Brodska policija je uhitila tri osobe, 43-godišnju ženu iz Slavonskog Broda i jedan par (42-godišnju ženu i 40-godišnjeg muškarca) iz Vinkovaca, koji su neprijavljeno boravili u Slavonskom Brodu.
Temeljem naloga Županijskog suda izvršene su pretrage vozila, doma i drugih prostorija koje ove osobe koriste, kojom prilikom je pronađeno 54,3 grama opojne droge tipa heroin, puška, plinski pištolj, 231 komada raznog streljiva, nekoliko mobitela i nekoliko tisuća kuna koje potječu iz kaznenog djela.
Osječka policija je kriminalističkim istraživanjem obuhvatila dvije osobe (29-godišnjak iz Osijeka i 35-godišnjak iz Vinkovaca), dok je Vinkovačka policija sukladno zakonskim odredbama od 35-godišnjeg muškarca oduzela ukupno 82 grama opojne droge tipa heroin.
Ulična vrijednost zaplijenjene droge cijeni se na iznos oko 40 tisuća kuna, a oni su prema dosadašnjim saznanjima policije, preprodajom određene količine heroina ostvarili korist oko 100 tisuća kuna. Drogu su nabavljali na teritoriju susjedne države i prodavali na teritoriju Republike Hrvatske.
Policija nastavlja daljnje istraživanje.


Stranica