Humanitarni maraton

Slika PU_BP/kartonski_policajci01.jpg

Prolaskom humanitarnog maratona "Povratak u Život" od 03. do 07. rujna, područjem Županije Brodsko-posavske, koji će se odvijati u uvjetima normalnog odvijanja prometa, policija će osiguravati nesmetano odvijanje maratona ...

 
Foto: Ilustracija

Od 03. do 07. rujna područjem Županije Brodsko posavske odvijat će se kretanje humanitarnog maratona do Srebrenice, u organizaciji Udruge za humanitarne projekte u svrhu poticanja humanitarnog projekta u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Povratak u život“ Udruge za pomoć Istočnoj Europi. Cilj projekta „Povratak u život“ je pomoć bivšim zatvorenicima logora i žrtvama mučenja, silovanim ženama, obiteljima mučenih i ubijenih u svladavanju njihovih trauma, te u izgradnji njihove egzistencije i stabilne socijalne mreže. Konkretno se radi o financiranju i izgradnji terapijskog centra u Bratuncu. Inicijator ove akcije je 55-godišnji frizerski poduzetnik Charly Weiper iz Havixbecka iz Svezne Republike Njemačke, a maraton prolazi kroz pet država ( Njemačka, Austrija, Slovenija, Hrvatska i Bosna ) od Havixbecka do Srebrenice, traje oko 60 dana, a kreće od Havixbecka 18 srpnja 2010. godine. Svatko se može pridružiti maratonu na način da trči ili samo hoda, jer maraton nije natjecateljskog karaktera i svejedno je koliko kilometara pojedinac prijeđe i kojom brzinom. Svaki sudionik na startu plaća 10 eura.
Maraton će se odvijati u uvjetima normalnog odvijanja prometa, a policija će osiguravati nesmetano odvijanje maratona, te se vozačima skreće pozornost na poštivanje, kako prometnih propisa, tako i prometne kulture. Maraton na naše područje dolazi danas iz pravca Novske prema Okučanima i Novoj Gradišci. Sutra kreće od Nove Gradiške prema Oriovcu, 5. rujna od Oriovca prema Slavonskom Brodu, 6. rujna od Slavonskog Broda ( Požeška, Vinogorska ) do Donjih Andrijevaca i 7. rujna od Donjih Andrijevaca preko Divoševaca, Velike Kopanice i Slavonskog Šamca do Međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza Slavonski Šamac gdje i napušta područje Republike Hrvatske. Podaci o kretanju maratona i broju sudionika mogu se naći na web stranicama organizatora ; www. Run-for-their-lives.de.  


Stranica