Informacija o stanju sigurnosti u prošlom tjednu

Slika PU_BP/IMG_1262-policija.jpg

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 9. do 16. kolovoza, evidentirano je ukupno 58 kaznenih djela, od kojih je 56 u strukturi općeg kriminaliteta


Foto: Ilustracija
 
Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu  od  9.  do 16. kolovoza 2010. godine,  evidentirano je ukupno 58 kaznenih djela, od kojih je 56 u strukturi općeg kriminaliteta, jedno u strukturi gospodarskog kriminaliteta i jedno u strukturi kriminaliteta zlouporabe opojnih droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela i to kaznena djela krađe.

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama PU brodsko-posavske dogodilo se ukupno 33 prometnih nesreća (od kojih jedna s poginulim osobama, 12 s ozlijeđenim osobama i 20 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama  jedna osoba je poginula, šest osoba je teško ozlijeđeno, dok je 13 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Tijekom prošlog tjedna evidentirano je 42 prekršaja, od čega 24 u oblasti Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira, 14 prekršaja u oblasti Obiteljskog zakona i četiri prekršaja iz oblasti Zakona o strancima i Zakona o nadzoru državne granice.

Evidentirana su  dva slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava, koja su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.
                                                                                            
  


Stranica