Policija među mladima

Slika PU_BP/IMG_3061-pol.i mladi1.jpg

Foto: PU brodsko-posavska 
 
Tijekom subotnje noći s početkom u 23 sata policijski službenici su proveli preventivnu aktivnost pod nazivom „POLICIJA MEĐU MLADIMA“.

Cilj ove aktivnosti je poboljšanje stanja sigurnosti, bolji suživot na području Grada Slavonskog Broda, sigurnija budućnost, te smanjenje prekršaja i kaznenih djela u kojima sudjeluju mladi.
U ovom slučaju policija je bila korak ispred, djelovala je pro-aktivno i pozitivno na mlade. Policijske ophodnje su uz jedan dio predstavnika medija obišle mjesta na kojima se okupljaju mladi i to u parkovima (šetalište, trg), zonama oko škola i vrtića, te ulice gdje se nalazi veći broj ugostiteljskih objekata u užem i širem području Grada Slavonskog Broda.
 
Policijski službenici su tu noć bili u ulozi roditelja. Razgovarali su sa mladima, saslušali ih i pozitivno usmjeravali.
Također su mlade upozoravali na štetnosti konzumacije alkohola, droga, cigareta. Upućivali su mlade da se klone svega što je loše, odnosno bilo kakvog neprimjerenog ponašanja.
 
Tom prilikom zatečeno je 39 mladih koji konzumiraju alkohol na javnom mjestu, koje su upozorili. Dva mladića u dobi ispod 16, zatekli su bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Radi njihove sigurnosti, doveli su ih u službene prostorije i pozvali roditelje da preuzmu svoju djecu. Roditelji su upozoreni da na takav način krše odredbe čl. 95 Obiteljskog zakona.
Također je u jednom ugostiteljskom objektu evidentiran prekršaj iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, gdje je posluženo alkoholno piće maloljetnim osobama.
 
Policijski službenici nastavljaju i u narednom razdoblju sa sličnim preventivnim aktivnostima.   


Stranica