Teška krađa

Dana 24. travnja 2010. godine u večernjim satima u mjestu Tomica nepoznati počinitelj je izvršio provalu u obiteljsku kuću kojom prilikom je ispremetao inventar i otuđio nekoliko stvari.

Operativnim radom policijskih službenika u 23.30 sati u Slav. Brodu, u Ulici E. Kumičića, zatečeni su I.S. (27) iz Slav. Broda i M.B. (23) također iz Slav. Broda. Poradi postojanja osnova sumnje da su počinili tešku krađu policijski službenici su I.S. i M.B. pokušali uhititi, ali su se isti opirali uhićenju. Poradi sprječavanja bijega policijski službenici su nad I.S. uporabili tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, a nad M.B. tjelesnu snagu. Isti su potom dovedeni u prostorije Policijske postaje Slav. Brod. U 23.45 sati prilikom nadzora prometa zaustavljen je OA marke „Opel tigra“ kojim je upravljao J.G. (28). Poradi postojanja osnova sumnje da je isti također sudjelovao u izvršenju opisane teške krađe uhićen je i doveden u prostorije Policijske postaje Slav. Brod. Nad svim uhićenima provedeno je kriminalističko istraživanje. Temeljem naloga Županijskog suda u Slav. Brodu izvršena je pretraga domova koje koriste J.G., I.S. i M.B., te osobnog automobila „Opel tigra“ kojeg koristi J.G. Tom prilikom u vozilu su pronađeni predmeti koji potječu iz opisanog kaznenog djela, te plinski pištolj kojeg J.G. nije prijavio nadležnom tijelu u zakonskom roku.
Protiv uhićenih policijski službenici podnose kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe opisano u čl. 217 st. 3. KZ RH-e, a protiv J.G. slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju. Dana 26. travnja 2010. godine uhićeni će biti dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Slav. Brodu.


Stranica