Kaznena djela i prekršaji

Slika PU_BP/IMG_0756-lisice.jpg

Jučer oko 20.30 sati u Slavonskom Brodu, S. Radića, javni red i mir narušavala su četiri muškarca u dobi od 20 do 39 godina, koji su se posvađali sa 24-godišnjakom zbog ranijih nesuglasica.


Foto: Ilustracija 
 
Dana 21. travnja oko 20.30 sati u Slavonskom Brodu, S. Radića, javni red i mir narušavala su četiri muškarca u dobi od 20 do 39 godina, koji su se posvađali sa 24-godišnjakom zbog ranijih nesuglasica. Nakon svađe četvorica muškaraca su 24-godišnjaka pokušali tjelesno napasti i silom ga izvući iz vozila, oštetivši pritom vozačeva vrata, te su ga nadalje svojim vozilom pokušavali sustići i preteći, pri čemu su u kontaktu vozila nastala manja oštećenja. On je uspio pobjeći i pozvati policiju.
Policijski službenici su uhitili svu četvoricu muškaraca sukladno zakonskim odredbama, nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Protiv njih slijede optužni prijedlozi Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv 35-godišnjaka slijedi i kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Vlasnik oštećenog vozila je upoznat s pravom podnošenja prijedloga za pokretanje kaznenog progona zbog počinjenog kaznenog djela uništenja ili oštećenja tuđe stvari, o čemu slijedi i izvješće općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


Stranica