Izgorio autobus

Slika PU_BP/Img_5753-požar-autobus.jpg

Jutros u 4.10 sati došlo je do zapaljenja autobusa na autocesti A-3 kod mjesta Brodski Stupnik. U tom trenutku u autobusu se nalazilo 35 članova Tae-kwon-do klubova iz Zagreba, uglavnom djece

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 12. travnja u 4.10 sati došlo je do zapaljenja autobusa na autocesti A3 kod mjesta Brodski Stupnik. U tom trenutku u autobusu se nalazilo 35 članova  Tae-kwon-do klubova iz Zagreba, uglavnom djece u dobi od 10 i 11 godina, koja su se vraćala sa međunarodnog natjecanja iz mjesta Vršac iz Srbije u Zagreb. Kada je uočio požar, 62-godišnji vozač je pravovremeno reagirao. Zaustavio je autobus kako bi putnici izašli, tako da nije bilo drugih stradavanja osim ozljeđivanja jedne 10-godišnje djevojčice, koja je pala prilikom izlaska iz autobusa. Ona je zadobila tjelesne ozljede i nakon ukazane liječničke pomoći puštena je kući.
Autobus je izgorio u cijelosti, zajedno sa opremom sportskih klubova i osobnom prtljagom putnika. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod.
Obzirom da je većina djece izašla iz autobusa bez obuće i jakni, policijski službenici su ih prevezli u prostorije Postaje prometne policije u Slobodnici na sigurno i toplo, do dolaska njihovih roditelja koji su ih odvezli kući.
Očevid je obavljen u nazočnosti inspektora zaštite od požara, kojim je utvrđeno da je do požara došlo zbog kratkog spoja na električnim instalacijama koje vode od motornog prostora ka upravljačkom sustavu, smještenom u središnjem dijelu neposredno ispod poda putničkog prostora.
O događaju slijedi izvješće nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.


Stranica