Narušavali javni red i mir

Slika PU_BP/IMG_0756-lisice.jpg

Dana 1. travnja oko 22.30 sati u Slavonskom Brodu, Gaj, javni red i mir narušavale su tri osobe i to 42-godišnjak s jedne strane i 21-godišnjak i 25-godišnja s druge strane, na način


Foto: Ilustracija 
 
Dana 1. travnja oko 22.30 sati u Slavonskom Brodu, Gaj, javni red i mir narušavale su tri osobe i to 42-godišnjak s jedne strane i 21-godišnjak i 25-godišnja s druge strane, na način da su se  nakon što su zajedno konzumirali alkoholna pića, posvađali u namjeri da se i tjelesno sukobe. U tom trenutku 21-godišnjak je u ruci imao ručnu bombu, a 42-godišnjak je iz vikend kuće iznio pištolj „CZ“, kal. 7,62 mm (posjeduje oružni list za držanje oružja) iz kojega je u cilju zastrašivanja druge dvojice ispalio više hitaca u zrak. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Policijski službenici su ih uhitili i od njih oduzeli oružje sukladno zakonskim odredbama. Izvršenim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola kod 42-godišnjaka u iznosu od 1,31 promila, kod 25-godišnjaka 0,90 promila, a kod 21-godišnjaka 0,66 promila.
Protiv sve trojice slijede optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju utvrđivanja elemenata kaznenog djela.


Stranica