Izbjegavanje carinskog nadzora

Slika PU_BP/IMG_0560-G.P.Slav.Brod.jpg

Tijekom vikenda policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine na graničnom prijelazu Stara Gradiška u tri slučaja pronašli ukupno 148 kutija cigareta i 14,5 kilograma duhana


Foto: Ilustracija 
 
Dana 27. veljače u 12.40 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u osobnom automobilu pronašli ukupno 88 kutija raznih vrsta cigareta. Cigarete su pronađene u prtljažniku vozila marke „Audi“, njemačkih nacionalnih oznaka i broja, koje 41-godišnja državljanka Njemačke nije prijavila službenicima carine.

Dana 28. veljače u 15.30 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u autobusu pronašli ukupno 14,5 kilograma duhana. Izvršenom graničnom kontrolom autobusa marke „Volvo“, zagrebačkih registarskih oznaka u prostoru za odmor vozača autobusa, pronađeno je 29 kutija duhana, ukupne težine 14,5 kilograma, koje je 60-godišnji vozač unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora.

Dana 1. ožujka u 2.10 na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u osobnom automobilu marke „VW Jetta“, zagrebačkih registarskih oznaka, pronašli ukupno 60 kutija raznih vrsta cigareta. Cigarete je 30-godišnjak sakrio ispod sjedala vozača i suvozača, izbjegavajući mjere carinskog nadzora.
 
U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv ove tri osobe slijedi podnošenje kaznenih prijava zbog osnovane sumnje da  su počinili kazneno djelo „Izbjegavanja carinskog nadzora“.


Stranica