Otuđenim vozilom prouzrokovao nesreću

Slika PU_BP/Img_1156-pn-slijetanje-Golf.jpg

Policijski službenici su jučer uhitili 18-godišnjaka nad kojim su proveli kriminalističko istraživanje i utvrdili da je on 16./17. veljače otuđio iz dvorišta osobni automobil, nakon čega je


Foto: PU brodsko-posavska
 
Dana 18. veljače uhićen je 18-godišnjak nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje i utvrđeno da je on u noći 16/17. veljače iz dvorišta obiteljske kuće u mjestu Tisovac, otuđio osobni automobil marke „VW Golf“, koji je bio otključan i sa ključem u kontakt bravici. Vozilo je izgurao izvan dvorišta, stavio u pogon i odvezao. Policijski službenici su ovo vozilo pronašli na lokalnoj cesti između mjesta Vrbova i Komarnica, napušten i sa ključem u kontakt bravi sa kojim je 18-godišnjak prethodno prouzročio prometnu nesreću. Zbog ne držanja strane kretanja, kotačima je zahvatio putnu bankinu prekrivenu snijegom, izgubio nadzor nad upravljačem i sletio na zemljanu površinu koja se nadovezuje na putnu bankinu.
 
U dogovoru sa državnim odvjetništvom protiv 18-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu za mladež u Novoj Gradiški zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Oduzimanja tuđe pokretne stvari“. Također se protiv njega podnose, optužni prijedlog i obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica