Vikao na suprugu, prijetio joj i pucao iz vatrenog oružja

Slika PU_BP/IMG_0757-pištolj-lisice.jpg

Jučer su policijski službenici uhitili 78-godišnjaka, kojega su kazneno i prekršajno procesuirali, jer je vikao na suprugu, prijetio joj ubojstvom, ali i pucao iz vatrenog oružja koje nelegalno posjeduje


Foto: Ilustracija 
 
Dana 1. veljače oko 15 sati u mjestu na području općine Brodski Stupnik, nasilnički se u obitelji ponašao 78-godišnjak, koji je zbog narušenih obiteljskih odnosa, vikao i galamio na 78-godišnju suprugu, prijeteći joj ubojstvom. Potom je uzeo kuburu ručne izrade cal. 16, koju nepovlasno posjeduje, otišao na kat kuće i iz nje ispalio jednu patronu u zrak, a zatim se vratio u kuhinju gdje je nastavio vrijeđati suprugu. Nakon toga je uzeo pištolj marke „Bernadelli“ cal. 7,65 mm, (u tom trenutku supruga je pobjegla iz kuće), ispalivši jedan hitac u zid kuhinje. On je uhićen i doveden u službene prostorije, a oružje od njega oduzeto. Izvršenim alko testiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 0,22 promila.
U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 78-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Njegova supruga je upoznata sa pravom podnošenja prijedloga za pokretanjem kaznenog progona zbog počinjenog kaznenog djela prijetnje, o čemu slijedi izvješće nadležnom općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Protiv njega također, slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i Zakona o oružju.


Stranica