Uhićeni osumnjičenici za teške krađe provaljivanjem

Slika PU_BP/IMG_0756-lisice2.jpg

Policijski službenici su uhitili i proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika koji su osumnjičeni za kazneno djelo teške krađe i pritom razriješili još četiri takva kaznena djela.


Foto: Ilustracija 

Policijski službenici su 29. siječnja dovršili kriminalističko istraživanje nad 16-godišnjakom i 17-godišnjakom i utvrdili da su oni (u manjem mjestu, za oko 25 km zapadno od Slavonskog Broda), provalili u obiteljsku kuću, otuđivši razne predmete. Utvrđeno je da su, dana 21./22. siječnja, uporabom kliješta presjekli lanac na ulaznim vratima kuće (vlasništvo 23-godišnjakinje), ušli u unutrašnjost i otuđili nekoliko komada raznog nakita srebrne boje, ručni sat i digitalni foto aparat.
 
U okviru provođenja kriminalističkog istraživanja nad njima, također je utvrđeno d a su oni počinili još četiri provale i to listopadu 2008., studenom 2009. godine i dvije u siječnju 2010. godine, kada su se u prvom slučaju, pomoću ljestava popeli na krov obiteljske kuće (vlasništvo 48-godišnjaka), razbili staklo na krovnom prozoru, ušli u unutrašnjost, ispreturali stvari i udaljili se kroz prozor u prizemlju, ne otuđivši ništa.
 
U drugom slučaju, su nasilno otvorili dvokrilna drvena ulazna vrata na obiteljskoj kući (vlasništvo 44-godišnjakinje), ušli u unutrašnjost, ispreturali stvari u prostorijama i otuđili razne predmete. Nedaleko u napuštenoj kući, pronađen je dio otuđenih predmeta (LCD TV marke Toshiba, glazbena linija marke Sanyo, tri daljinska upravljača, dvije boce vina, 10 boca pića Stock-0,2 lit. i dva kabla.
 
U trećem slučaju su u mjesecu studenom, tjelesnom snagom savili zaštitne rešetke na prozoru skladišta trgovine, razbili staklo na prozoru, ušli u unutrašnjost i sa prodajnih polica otuđili 250 kutija raznih vrsta cigareta, pet boca raznog alkoholnog pića, razne slatkiše i iz otvorene registar kase 500 kuna blagajničkog pologa. Ovo kazneno djelo, 17-godišnjak je počinio zajedno sa svoja dva poznanika, te se nastavlja daljnji rad na utvrđivanju ostalih počinitelja ovog kaznenog djela.  
 
U listopadu 2008. godine nasilno su otvorili prozor na zgradi uprave nogometnog kluba, ušli u unutrašnjost i sa šanka otuđili ukupno 370 kuna.
Dio otuđenih predmeta, pronađen je i vraćen vlasnicima.
U suradnji da općinskim državnim odvjetništvom za mladež protiv njih slijedi podnošenje kaznenih prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela teške krađe.


Stranica