Pronađene neprijavljene cigarete

Slika PU_BP/IMG_0584-cig-carina.jpg

U subotu u 14.40 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine prilikom nadzora autobusa, pronašli 280 kutija


Foto: Ilustracija 
 
Dana 30. siječnja u 14.40 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine prilikom nadzora autobusa BiH nacionalnih oznaka i broja, pronašli neprijavljeno ukupno 280 kutija raznih vrsta cigareta. Pronađene cigarete  nadzornih markica Ministarstva financija Bosne i Hercegovine nađene su u putnoj torbi, vlasništvo su 52-godišnje putnice iz Zagreba, koja je iste unijela u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora. Cigarete su oduzete i predane službenicima carine, koji provode carinski prekršajni postupak, odnosno daljnje mjere iz nadležnosti svoga rada.
U suradnji sa općinskim državnim odvjetništvom Nova Gradiška, policijski službenici protiv 52-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.


Stranica