Rezultati preventivne akcije "Biciklisti"

Slika PU_BP/IMG_4399-biciklist.jpg

U petak u vremenu od 15 do 19 sati policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, proveli su preventivnu akciju pod nazivom "Biciklisti" u nastojanju da se ovakvim aktivnostima policije


Foto:
PU brodsko-posavska

Prometni policajci Postaje prometne policije sačinili su kratki rezime dovršene preventivne akcije pod nazivom "Biciklisti". Akciju su proveli u petak u vremenu od 15 do 19 sati s ciljem podizanja stanja sigurnosti svih sudionika u prometu na još veću razinu i smanjenje broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači bicikala, koji su osim pješaka, posebice pješaka - djece, jedna od najosjetljivijih kategorija sudionika u prometu.

Inače su, prema dosadašnjim saznanjima na području Grada Slavonskog Broda, evidentni češći prekršaji biciklista, kao što je upravljanje biciklom bez uporabe odgovarajućih svjetala, vožnje pod utjecajem alkohola i sl.. Tijekom 2009. godine policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, utvrdili su 69 prekršaja vožnje bez uporabe svjetala, za razliku od 2008. godine kada je utvrđeno 19 takvih prekršaja. U 2009. godine bilježi se 36 slučajeva vožnje pod utjecajem alkohola, a u 2008. godini 43 takva slučaja.

Tijekom provođenja ove preventivne akcije policajci su kontrolirali ukupno 21 vozača bicikala. Vozačima koji nisu imali retroreflektirajuće prsluke, iste su im policajci uručili na dar i to za 16 vozača bicikala. Kod dva vozača bicikla utvrđeni su prekršaji, kao što je vožnja bez odgovarajućih svjetala, pa su dobili mjere pisanog upozorenja. Teži prekršaji biciklista, nisu tolerirani, tako su protiv dva vozača bicikla poduzete represivne mjere, obzirom da su upravljali biciklima pod utjecajem alkohola.

 


Stranica