Najava: Preventivna akcija "Biciklisti"

Slika PU_BP/IMG_2991biciklist2.jpg

Policajci Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 15. siječnja u vremenu od 15 do 19 sati, na području Grada Slavonskog Broda, provesti će preventivnu akciju „BICIKLISTI“.


Foto: PU brodsko-posavska
 
Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 15. siječnja u vremenskom razdoblju od 15 do 19 sati, na području Grada Slavonskog Broda, provesti će preventivnu akciju pod nazivom „BICIKLISTI“.
Akcija će se provesti na prilaznim ulicama, kao što su Zagrebačka, Osječka, Vinogradska i druge ulice, gdje su se prema dosadašnjim iskustvima policije, najčešće događale prometne nesreće.
 
Cilj akcije je povećanje razine prometne kulture i sigurnosti svih sudionika u prometu, sa svrhom smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači bicikala.
 
Policijska uprava veliku pozornost pridaje upravo ovoj kategoriji sudionika u prometu, obzirom da uz pješake, posebice djecu, spada u jednu od najosjetljivijih kategorija sudionika u prometu. Preda dosadašnjim iskustvima policije, evidentni su najčešći prekršaji koje čine biciklisti, kao što su tehnička neispravnost, ne korištenje svjetala, vožnje pod utjecajem alkohola i slično.
 
Policijski službenici će tijekom provođenja ove preventivne akcije uočavati bicikliste u prekršaju, izdavati pismena upozorenja i uručivati na poklon retroreflektirajuće prsluke, te također davati odgovarajuće savjete. Teži prekršaji kao što su vožnja pod utjecajem alkohola, odbijanje alkotesta se neće tolerirati.
           
  


Stranica