Alkoholizirani biciklista teško ozlijeđen

Slika PU_BP/OU-230-08 005-pn-bicikl.jpg

Jučer u poslijepodnevnim satima u mjestu Kruševica, dogodila se prometna nesreća u kojoj je biciklista, koji je upravljao pod utjecajem alkohola, teško ozlijeđen.


Foto: Ilustracija 

Dana 13. siječnja u 17.40 sati u mjestu Kruševica dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Prometna nesreća se dogodila na način da je 68-godišnjak upravljao biciklom bez propisanih uređaja za osvjetljavanje i pod utjecajem alkohola (1,75 promila), krećući se prometnom trakom namijenjenom za kretanje vozila iz suprotnog smjera, kojom se u tom trenutku kretao osobni automobil marke „Fiat Tipo“. Dvadesetogodišnji vozač osobnog automobila je uočivši biciklistu, pomaknuo vozilo ulijevo, nakon čega je biciklista izgubio nadzor nad upravljačem bicikla, naglo skrenuvši udesno, pa je u trenutku mimoilaženja došlo do udara desnog bočnog dijela bicikla u prednji desni bočni dio osobnog automobila. Ozlijeđenom biciklisti je pružena liječnička pomoć, nakon koje je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu, a ozljede su naknadno okvalificirane kao teške tjelesne ozljede.
Protiv vozača bicikla slijedi podnošenje obaveznih prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i izvješće nadležnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


Stranica