Opće opasna radnja

Slika PU_BP/IMG_0756-lisice2.jpg

Dana 30. prosinca oko 22.30 sati u Slavonskom Brodu, nakon tjelesnog sukoba dvojice mladića, 21-godišnjak je iz zračne puške sa nekoliko hitaca pogodio 17-godišnjaka,


Foto: Ilustracija 
 
Dana 30. prosinca oko 22.30 sati nakon tjelesnog sukoba 21-godišnjaka i 17-godišnjaka u Slavonskom Brodu, Trg Sv. Antuna, trojica mladića (dvojica u dobi od 17 godina i jedan 18-godišnjak) došli su ispred kuće 21-godišnjaka (Kerdeni), pozivajući ga na sukob. Nakon čega je 21-godišnjak izašao sa zračnom puškom iz koje je ispalio više hitaca (dijabole call 4,5 mm), od kojih je nekoliko pogodilo 17-godišnjaka u tijelo (glava, ruka, noga). Ozlijeđeni je upućen na ukazivanje liječničke pomoći, a zadobio je ozljede u vidu modrica, ogrebotina i krvarenja.
Policijski službenici su uhitili 21-godišnjaka radi provođenja kriminalističkog istraživanja, kojeg su i alkotestirali, pri čemu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,75 g/kg. Zračna puška je od njega oduzeta uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.
U suradnji da državnim odvjetništvom protiv 21-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ i optužnog prijedloga, dok protiv preostale trojice slijedi podnošenje optužnih prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


Stranica