Provedba preventivne akcije "Mir i dobro"

Slika PU_BP/IMG_1691-provedba-MiD.jpg
 
Foto: PU brodsko-posavska
 
Tijekom božićnih blagdana (od 24. do 26. prosinca) na području PU brodsko-posavske evidentirano je ukupno 19 kaznenih djela, od kojih su najbrojnija imovinska kaznena djela, odnosno kaznena djela teške krađe i krađe. Također je evidentirano ukupno 19 prekršaja, od kojih devet iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i 10 iz oblasti Obiteljskog zakona.

Što se tiče stanja u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama PU brodsko-posavske dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća, od kojih osam s materijalnom štetom i tri s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene, dok je pet osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.
Dogodila su se i tri požara od kojih dva na građevinama i jedan na prijevoznom sredstvu, a u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Tijekom božićnih blagdana nisu zabilježena ozljeđivanja osoba zbog korištenja pirotehničkih sredstava i druge vrste eksplozivnih naprava ili oružja, kao niti propucavanja stakala na objektima ili automobilima. Građani su ovogodišnje božićne blagdane zasigurno proveli mirnije i dostojanstvenije, no međutim, unatoč tome, da li je to rezultat dobre zajedničke preventivne aktivnosti policije i medija ili svjesnosti samih građana, policija će i nadalje pojačano kontrolirati nedozvoljenu prodaju pirotehničkih sredstava, pratiti stanje u oblasti prometa, savjetovati i upozoravati građane, a posebice djecu, da uz slavlje ide sve osim oružja, eksploziva ili pirotehničkih sredstava. Blagdanski stol je najbolje dopuniti plesom i pjesmom, čak i lošim sluhom koji nikoga ne može ozlijediti.
Stoga je najbolje ući i u Novu 2010. godinu, na također ovako jedan discipliniran i svečaniji način, sretno i veselo, kao što se proslavilo božićne blagdane. 


Stranica