Krivotvorenje isprava

Slika PU_BP/IMG_1493-sl.vozilo-1.jpg

U petak u 16.15 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na izlazu iz Republike Hrvatske, policijski službenici su prilikom redovite granične kontrole utvrdili nepodudarnost prometne


Foto: 
Ilustracija 
 
Dana 25. prosinca u 16.15 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na izlazu iz Republike Hrvatske, policijski službenici su prilikom redovite granične kontrole utvrdili nepodudarnost prometne dokumentacije i broja šasije na osobnom automobilu marke „Yugo 45“, slovenskih nacionalnih oznaka i broja. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 55-godišnjim državljaninom Slovenije, utvrđeno je da je on tijekom prošle godine na vozilo postavio ne pripadajuće registarske pločice, koje je skinuo sa svog prijašnjeg vozila. Vozilo je izuzeto uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta i predano službenicima carine, koji su također poduzeli mjere iz nadležnosti svoga rada u vezi provođenja carinskog prekršajnog postupka.
U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 55-godišnjaka će se danas provesti kazneni postupak uz podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava. Također su mu uručeni i prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obaveznim osiguranjima u prometu.


Stranica