Zapljena droge

Slika PU_BP/IMG_1529-marihuana i oružje.jpg

Policijski službenici su u petak uhitili trojicu mladića, nad kojima je dovršeno kriminalističko istraživanje. Temeljem sudskog naloga u pretrazi njihovih domova nađena je veća količina droge i oružje,


Foto: PU brodsko-posavska 
 
Dana 11. prosinca temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga stana u Slavonskom Brodu u kojem boravi 19-godišnjak, kojom prilikom je pronađeno 37 ručno pravljenih paketića (PVC vrećice) sa ukupno 187,2 grama, kao i torba sa ukupno 483,5 grama suho zelene biljne tvari koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu tipa marihuana.
 
Pretragom doma i drugih prostorija koje koristi 20-godišnjak iz Slavonskog Broda izuzeto je ukupno 326,1 grama suho zelene biljne tvari, jedna automatska puška marke AK-47 sa dva pripadajuća spremnika i 217 komada pripadajućeg streljiva, koje je on nepovlasno posjedovao.
Nad ove dvije osobe koje su uhićene, dovršeno je kriminalističko istraživanje, kao i nad 22-godišnjakom, također iz Slavonskog Broda, a koji je zajedno sa 20-godišnjakom imao namjeru dalje preprodavati drogu koju su dobili od 19-godišnjaka. Kod 22-godišnjaka je pronađeno ukupno 95,7 grama suho zelene biljne tvari koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu tipa marihuana. Ukupna količina suho zelene biljne tvari, težine 1 092,5 grama, biti će proslijeđena na daljnje vještačenje u Centar za kriminalističko vještačenje.
 
U suradnji sa županijskim državnim odvjetništvom protiv 19-godišnjaka, 20-godišnjaka i 22-godišnjaka slijedi podnošenje odgovarajućih kaznenih prijava, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga.


Stranica