U Slavonskom Brodu provedena preventivna akcija "Biciklisti"

Slika PU_BP/IMG_4399-biciklist.jpg

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su tijekom trajanja preventivne akcije (2. prosinca) utvrdili 16 prekršaja kod vozača bicikala, kojima su izdali pismena upozorenja i poklonili retroreflektirajuće prsluke.


Foto: 
PU brodsko-posavska 
 
Tijekom trajanja preventivne akcije „Biciklisti“ koja je provedena 2. prosinca u vremenu od 15 do 20 sati, evidentirano je ukupno 16 preventivnih mjera i radnji prema vozačima bicikala koji su počinili prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Od utvrđenog broja prekršaja najviše vozača (12) je upravljalo biciklom bez svjetla, te su utvrđena dva prekršaja ne držanja strane kretanja, jedno umanjenje stabilnosti vozila i jedno nepropisno uključivanje u promet.   

Tom prilikom policijski službenici su biciklistima u prekršaju izdali ukupno 16 pismenih upozorenja, te poklonili isto toliko retroreflektirajućih prsluka.

Cilj ove akcije je, ukazati vozačima bicikala na opasnosti koje im prijete kao ugroženoj skupini sudionika u prometu, njihovim obvezama u pogledu tehničke ispravnosti bicikla, uočljivosti na cesti od strane drugih sudionika u prometu. Biciklisti koji koriste retroreflektirajuće prsluke, uočljiviji su noću i u uvjetima smanjene vidljivosti, bez obzira što ne postoji zakonska obveza, osim ako upravljaju u tim okolnostima biciklom izvan naselja.
 


Stranica