Vozili pod utjecajem alkohola

Slika PU_BP/IMG_0775-PN-promet.jpg

Tijekom vikenda, policijski službenici su u tri slučaja utvrdili vožnje pod utjecajem alkohola, doveli i zadržali vozače u službenim prostorijama do otriježnjenja, te podnijeli optužne prijedloge.


Foto: 
Ilustracija 
 
Dana 13. studenoga oko 1.35 sati na kolniku Osječke ulice u Slavonskom Brodu, policijski službenici su u redovitom nadzoru nad prometom utvrdili da 25-godišnjak upravlja osobnim automobilom marke „Opel Vectra“ pod utjecajem alkohola. Izvršenim alko testiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,65 g/kg. Obzirom da je postojala bojazan da će vozač nastaviti sa činjenjem prekršaja, doveden je i zadržan u službenim prostorijama sukladno zakonskim odredbama.
Protiv 25-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom Prekršajnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Dana 13. studenog oko 23.10 sati u mjestu Gunjavci, policijski službenici su prilikom nadzora nad prometom utvrdili da 19-godišnjak upravlja osobnim automobilom marke „Opel“ pod utjecajem alkohola. Izvršenim alko testiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,50 g/kg. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti sa vožnjom u takvom stanju doveden je i zadržan u službenim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Protiv 19-godišnjeg vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Dana 15. studenoga oko 3.30 sati na raskrižju Osječke i Branimirove ulice u Slavonskom Brodu, policijski službenici su prilikom nadzora nad prometom, zaustavljali sa vidno istaknutom „stop pločicom“ osobni automobil marke „BMW X5“, na što se vozač oglušio i nastavio s kretanjem, no međutim, policijski službenici su ga ubrzo zaustavili i utvrdili da je za upravljačem 20-godišnji vozač. Izvršenim alko testiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,73 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti sa vožnjom u takvom stanju doveden je i zadržan u službenim prostorijama do prestanka djelovanja opojnih sredstava.
Protiv 20-godišnjeg vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom Prekršajnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica